Openluchttoneel Hilvarenbeek

recensie "De laatste dag"

Komisch en absurd openluchttheater door stichting Openluchttoneel Hilvarenbeek: “De laatste dag”

De laatste dag

Stichting Openluchttoneel Hilvarenbeek voert dit jaar opnieuw een komedie op. Nu een erg komisch en tegelijk ook absurd openluchtspel:“De laatste dag”.
 
In gesprek met Koen Ketelaars, de regisseur die tevens verantwoordelijk is voor het script: “enkele jaren geleden heeft SPOT, openluchttheater Goirle, mij gevraagd een openluchtspel te schrijven. Ik kwam toen op de idee om het leven op een camping, waar meerdere kampeerders al jaren terugkomen, te beschrijven.
 
Het gaat over het gezin van Liesbeth en Herman, dat in de zomer al jarenlang op dezelfde camping komt, die gerund wordt door Trees en haar man Henk. De kinderen van Liesbeth en Herman, Desie en Pim, weten ook niet beter. Ieder kent elkaar door en door, maar dit jaar is het anders. Desie zit in een hevige pubercrisis met alle gevolgen van dien en Pim is alleen maar bezig met het graven van een gat. Vader Herman, die altijd al moeite heeft gehad met zijn zoontje, laat Pim maar graven en technische tekeningen maken, want het kind is toch seniel. Maar Pim weet wel beter, hij is hoogbegaafd, zegt hij zelf en heeft een plan. Een plan met een gat….”
 
Koen vervolgt: “in Goirle is dit stuk erg goed ontvangen en er werd veel gelachen om de komische sketches. We spelen dit stuk dit jaar in Hilvarenbeek met zo’n 20 acteurs uit Esbeek, Hilvarenbeek, Goirle en Tilburg. Bekende, ervaren acteurs maar ook enkele beginnende acteurs die erg van het spelen genieten. Tijdens de repetities hebben ze erg veel plezier met elkaar en de energie spat ervan af” .
 
Waar wordt het stuk opgevoerd en op welke data? Koen: “omdat het zich afspeelt op een camping vonden we “de Voortse Loop” aan de Kleine Voort 4 in Hilvarenbeek  een uitgelezen plek om te spelen. Els en Jan van Poppel hadden daar voorheen een mini-camping en wilden erg graag meewerken.
 
De speeldata zijn: 10, 11 en 12 mei om 21.00 uur en de entree bedraagt €10, inclusief een consumptie. Op zondag 13 mei hebben we om 14.30 uur  een speciale Moederdagmatinee voor het hele gezin en moeder krijgt gratis entree als ze 2 betalende bezoekers meeneemt !!”.
 
Voor reserveren van kaarten Klik hier.

Op dit moment werken we aan een nieuwe site. Daarom kan het voorkomen dat nog niet alle pagina’s zijn gevuld. U kunt al wel reserveren voor de voorstelling: De laatste dag

Agenda

<<jun 2018>>
MDWDVZZ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Twitter