Het Openluchttoneel Hilvarenbeek speelt op 26, 27, 28 en 29 juni

de voorstelling:

“Katharina Katharina in het ganzenbord”

Katharina Katharina is boos omdat haar moeder er met een Italiaan vandoor is en haar vader wil niet met haar ganzenborden. Ze stampvoet zo hard dat ze door de vloer van de woonkamer zakt en in de wondere wereld van een levend ganzenbordspel belandt. Allerlei bijzondere figuren passeren de revue en maken de ontmoetingen met Katharina Katharina verrassend, ontwapenend, ironisch en hilarisch. Zo ontmoet zij Moeder de Gans die samen met haar hond Hendrik al jaren in het ganzenbord vertoeft en doodsbang is dat ze op het vakje van de Dood terechtkomt. Of De Gek die winnaars kan ruiken en de Prins die wel tienduizend broeken heeft.

Met dobbelstenen gooit Katharina Katharina zich iedere keer een stukje verder door het ganzenbord waarbij de 63 vakjes haar levensloop voorstellen. Katharina Katharina is precies zo oud als het vakje waarop ze terecht komt. Maar zij is eigenwijs, fel en geeft nooit op. Winnen zal ze, bij voorkeur alles en het liefst zo snel mogelijk. Het leven verbeeldt in een vlug spelletje ganzenbord waarbij de ontreddering van een negenjarig meisje dat haar toekomst aan zich voorbij ziet trekken, ontroerend is.

Met teksten van Heleen Verburg, in de regie Mark van Amelsvoort, Femke Blankenstein in de rol van Katharina Katharina en een twintigtal spelers uit Hilvarenbeek, Tilburg en Goirle belooft het openluchttoneel Hilvarenbeek weer een sprankelende en humoristische voorstelling neer te zetten.

Te zien buiten bij de Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12b-Hilvarenbeek,
Op 26, 27, 28 juni (21 uur) en 29 juni (14 uur)

Reserveren: hier

of kaartjes bij Peter Swaanen en Gouden Carolus

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Agenda
<<jun 2018>>
MDWDVZZ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Twitter